Volg opfrissingscursus Ready to Ride

Enkele zware verkeersongevallen met motorrijders dit weekend waren voor de traditionele media voldoende om motorrijden in een slecht daglicht te plaatsen. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bleef er redelijk nuchter bij.

De meeste nieuwssites en ook het tv-nieuws stonden dit weekend bol van de berichten over motorongevallen. Het meest tragische speelde zich af in Zingem, waar een 29-jarige motorrijder vermoedelijk aan te hoge snelheid inreed op een 7-jarig jongetje.

“Volg een opfriscursus”

Minister Ben Weyts werd tijdens een interview met VTM gevraagd naar een mening over het gedrag van motorrijders tijdens de eerste lentedagen. Hij verklaarde o.a. dat er niet veralgemeend mag worden, al zijn er wel veel zomerrijders die hun rijvaardigheden overschatten en de risico’s onderschatten. Volgens Weyts reden te meer voor alle motorrijders om bij het aanbreken van de lente een opfriscursus te volgen.

Lees het volledige artikel op MaxxMoto.

Start het nieuwe motorseizoen veilig en volg een opfriscursus Ready to Ride. Tijdens deze dagopleiding leert u uw motor beter beheersen en leert u hoe u veiliger de baan op gaat. Op het einde van de lesdag kan u gevaarlijke situaties beter inschatten. Schrijf u nu in voor een cursus defensief motorrijden.